Новий «look» вулиці Панепістіміу

«Естетична, функціональна і екологічна модернізація Афін, з великомасштабними заходами в центрі столиці і району університету, розвивається відповідно до встановлених планом і графіком», – відзначають муніципальна влада Афін у щойно випущеному прес-релізі.

Про з’єднання площі Синтагма з Омонією через центральну вісь, вулицю Панепістіміу (Πανεπιστημίου), довгий період часу мріяли містобудівники і планувальники, однак проект так і не був реалізований.

Настав час, щоб втілити цей грандіозний план. Афіни мають право стати гідною європейською столицею. По завершенні періоду тимчасових втручань і недавнього початку ремонтних робіт на нижній частині площі Синтагма, муніципалітет Афін продовжить в кінці року відповідні роботи на вулиці Панепістіміу в рамках проекту “Велика прогулянка”.

Після капітальних будівельних робіт на центральній вулиці столиці буде облаштовано 19 360 кв.м. більш естетично модернізованого і екологічно цінного суспільного простору.

Для посилення стійкої мобільності за рахунок розширення існуючих тротуарів для пішоходів буде віддано 4270 кв.м., а 2260 кв.м – це зелені насадження (великі клумби з кущами і сезонними рослинами) в поєднанні з 87 новими великими платанами, які будуть посаджені вздовж дороги з обох сторін.

.



Source link

Якісна журналістська робота не може бути безкоштовною, інакше вона стає залежною від влади або олігархів.
Наш сайт існує виключно за рахунок реклами.
Будь ласка вимкніть ваш блокувальник реклами, щоб продовжити читання новин.
З повагою редакція